Владислав Панев: ИТН са вече свободни и трябва да гласуват по съвест

ИТН са вече свободни и трябва да гласуват по съвест на вота на недоверие. Това заяви Владислав Панев от "Демократична България" във връзка с критиките на президента, че парламентът се е превърнал в тържище, съобщи БНТ.

Според него, Радев залага на нови избори и служебен кабинет докато спекулира по темата "Македония".

В изявление в събота лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви, че следващата седмица депутатите от партията, "колкото и да са те" ще заявят в Народното събрание позицията си, относно внесеното т.нар. френско предложения за разрешаване на спора между България и Република Северна Македония.

Същевременно, Панев заяви, че ДБ не са предлагали места в кандидатдепутатски листи на хора от ИТН при евентуални следващи избори.

Коментар по темата, относно ИТН и политическите сътресения в държавата, изказа и Ивайло Мирчев от "Демократична България".

Според него, в ИТН е задействан определен план, зад който се усеща дългата ръка на ДПС и подземния свят, тъй като управляващите са ударили една от най-големите "хранилки".

По отношение на политическата ситуация в страната, той заяви, че България е на кръстопът и трябва да изберем накъде да поемем - към Запада или към Евразия.

Срам за българския парламент, за политическия елит, е случващото се през последните седмици, заяви той.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини