Liquid A1: първи Android телефон на Acer

Acer току-що официално представиха първия си Android смартфон – Acer Liquid, който също така е и първият телефон с Android, използващ 1GHz процесор Qualcomm Snapdragon. Досега познат ни под името Acer A1, Liquid използва Android 1.6 Donut (а не Android 2.0, каквито слухове се носеха напоследък) и използва “нов потребителски интерфейс с лесен достъп до развлекателни функции и web препратки.”

Сред спецификациите на Acer Liquid се упоменават сензорен WVGA дисплей (800 x 480 пиксела), поддръжка на HSPA и 5-мегапикселна камера с автофокус и geotagging (от което логично следва и наличието на GPS модул). Сред софтуера на телефона присъства и приложението Spinlets, което предлага “безплатен достъп до поточно разпространявана музика и видео от цял свят”, споделяни с “приятелите и семейството чрез публикации в Интернет или електронна поща”. Налице е и интегрирана поддръжка на много социални мрежи и сайтове като YouTube, Facebook, Twitter, Flickr и Picasa.

Acer не съобщават коге ще стартират продажбите на Liquid A1, нито оповестяват цената на устройството. Известно е, че на пазара смартфонът ще се предлага в три разцветки: бяло, черно и червено.

Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини