Асен Василев: Няма проектозакон!

Няма проектозакон(...) има два-три варианта на български закон Магнитски в правосъдното министерство, а Министерството на финансите е дало само технически бележки, заяви вицепремиерът Асен Василев на брифинг след заседанието на Министерски съвет.

Изказването му е по повод появилия се вчера спорен законопроект, за който се твърди, че е изготвен от Асен Василев. Днес текстовете предизвикаха скандал в парламента, като ПП се скара с коалиционните си партньори и опозицията дали текстовете са фалш или фашизъм.

Вицепремиерът заяви, че когато се постигне някакво съгласие, МП ще пусне текста за обществено обсъждане, след това той ще се разгледа от Министерски съвет и едва след това ще бъде внесен в Народното събрание.

"Това, което е публикувано, въобще не е пускано нито за обществено обсъждане, нито е прието като готов текст", допълни той.

Той коментира, че работната група между Министерството на правосъдието, на финансите и МВнР и ДАНС работи по създаването на закон, който да запълни законодателната празнина за санкционираните лица. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини