Най-красивoтo BMW от години

Следващото поколение на BMW 6-Series едва ли ще бъде разкрито преди автомобилното изложение в Женева през 2011 година, но концептуални тестови версии на модела вече гастролират из Европа, като на няколко пъти дори са били хващани от шпионски фотографи. Подобно на наскоро представения Z4, така и новият 6-Series се очаква да притежава сгъваем метален покрив, което автоматично го превръща в купе и кабриолет. 

Що се отнася до дизайна, не е известно много, въпреки че се очаква концептуалният BMW CS от 2007 година да изиграе решаваща роля. По време на автомобилното изложение във Франкфурт миналия месец шефът на BMW за САЩ, Джим О’Донъл, коментира, че “6-Series е най-добре изглеждащият модел BMW в последните години. Наистина е страхотен.”

О’Донъл също така разкрива, че колата ще притежава изключително плавни и органични линии. Той признава, че задницата на настоящото поколение ражда доста смесени мнения. 

В интерес на истината сегашният 6-Series се доказа като огромен успех, като продажбите за миналата година бяха 20 000 бройки. От BMW не желаят да рискуват с продажбите на следващото поколение, така че при завършването на дизайна му специалистите ще се постараят да сведат до минимум противоречивите детайли. Начело на дизайнерите, работещи по проекта, е небезизвестният Адриан ван Хойдонк. 

Шпионските снимки потвърждават, че колата наистина има малко по-елегантна осанка, както и по-широка следа. Междуколесната база ще бъде малко по-дълга от тази при настоящия модел, но за сметка на това предният и задният надвес ще бъдат по-къси.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини