Общинският съвет в Перник одобри рекорден бюджет

Общинският съвет в Перник гласува рамката на бюджета на общината за 2022 г. да бъде 136 864 136 лв. Тя е с над 20 млн. лв. повече спрямо миналата година. Тазгодишният бюджет се смята за рекорден за Перник.

Кметът Станислав Владимиров определи бюджета като амбициозен и насочен към благоустрояването на Перник, като го направи по-добро място за живот и работа. Кметът дефинира настоящето като поредна криза - този път ценова, която вероятно ще наложи актуализация на основния финансов закон. Владимиров се надява местната управа да успее да възстанови общинската полиция още тази година, също и общината да поеме изхранването на децата, като направи детската кухня безплатна.

Новата  инвестиционната програма на община Перник възлиза на над 70 млн. лв. Ще продължат инвестициите във ВиК инфраструктурата. Ще бъде изградена и втора клетка на регионалното депо за отпадъци. Предстоят много ремонти на училища и детски градини, на емблематичния за града Дворец на културата. По спечелен от общината проект ще бъде построен младежки център.

Общият размер на общинските приходи, планирани в бюджета на община Перник за 2022 г. е,  65 944 327 лв., държавна отговорност са 70 919 809 лева.

Общинският съвет одобри поисканото от кмета увеличение на числеността на общинската администрация от 190,5 щатни бройки на 194,5.

 

 

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини