Кметът на Община Перник Станислав Владимиров и екипът му се срещнаха с посланиците на Монголия, Сърбия и Палестина

Изображение 1 от 5

    Кметът на Община Перник Станислав Владимиров и екипът му се срещнаха с посланиците на Монголия, Сърбия и Палестина - Лхагвасурен Саянаа, Желко Йович и д-р Ал Мадбух, почетният консул на Малта Борислав Боянов, първият секретар на белгийското посолство Виен Де Вутерс Д`Оплиентер и директорът на полския културен институт и втори секретар на полското посолство Ивона Якушко-Дудка. Повод за срещата бе сътрудничеството между дипломатическите мисии и общинската администрация в областта на културата, икономиката и други.
    „След две години, в които заради пандемията международните контакти бяха сведени до минимум е време да ги възстановим. Днешният празник и тази среща са само началото“, каза Владимиров. Той добави, че Перник може да се похвали с няколкохилядолетна история, оставила по земите му белези за културното присъствие от различни епохи. „Най-голям отпечатък върху града и хората е оставило бурното му икономическо развитие в края на 19-и и през 20-и век“, коментира Владимиров. Той каза още, че за да бъде Перник център на модерна индустрия трябва да се създадат добри икономически зони за стопанска дейност, която да е екологично ориентирана. „Амбицирани сме да съживим икономиката на територията на общината, защото Перник бе икономическото сърце на България в близкото минало. Основната ни цел обаче е Перник да стане най-добрия град за живеене и за него да се заговори в различна светлина – като град на развита култура, традиции, икономика“, заключи кметът на Община Перник.
    Посланиците и представителите на посолствата от своя страна изразиха готовността си за по-тясно сътрудничество с екипа на кмета Владимиров.

     

    Източник: Perunik.COM

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини