Новото Lamborghini Huracan Technica - най-доброто от двата свята

Подобно на много други марки, компанията за екзотични суперавтомобили Lamborghini е вперила поглед в електрифицираното бъдеще на автомобилостроенето. Въпреки това обаче италианците използват една от последните си възможности и представят нов модел, който смело можем да определим като такъв от "старата школа".

Източник: Lamborghini

Разбира се, той е натъпкан с технологии и, общо взето, последното, с което автомобилният свят разполага, но за разлика от своите конкуренти, моделът се задвижва от конвенционален бензинов двигател, с който от компанията ще гарантира на своите клиенти "забавление зад волана и несравнимо лайфстайл усещане".

Автомобилът на практика представлява нова версия на Huracan и носи обозначението Technica. Той е базиран на версията Huracan STO, която има само задно предаване, което в света на 4х4 е отново доста "old school". Двигателят също е добре познат - 5.2-литров атмосферен V10 с мощност 631 к.с. при 8000 об/мин и време за ускорение от 0 до 100 км/ч от 3.2 секунди. Максималната скорост е значителните 325 км/ч.

Клиентите на новия вариант на Huracan ще могат да се възползват от завиващи задни колела, нови настройки на окачването, нова система за охлаждане на спирачките, както и по-добра аеродинамика, вследствие на обновения с нови детайли външен вид.

Huracan Technica има голямо задно крило, което увеличава аеродинамичното притискане на задните гуми с цели 35% спрямо Huracan Evo. Челното съпротивление пък е подобрено с 20%, твърдят още от компанията.

Новата кола има три режима на работа - Strada (уличен), Sport (спортен) и Corsa (пистов). Когато е избран последният, всички нововъведения карат карбоновото купе да оживява. При него реакцията на педала на газта е най-остра, а преминаването през предавките на 7-степенната автоматична трансмисия с два съединителя, значително по-бързо.

Колкото до външния вид, новият Huracan Technica може да бъде разпознат по новите елементи за охлаждане на спирачките в предната броня, новите аеродинамични детайли, новият сплитър, както и по ясно изразените шестоъгълни изпускателни тръби в задната част.

Новият модел има и вертикално задно стъкло, което подобрява видимостта, както и нов карбонов капак на двигателя.

Отвътре също има нововъведения, като например състезателни седалки с възможност за регулиране по височина. За най-запалените състезатели, от Lamborghini предлагат олекотени кори на вратите, както и състезателни колани, разбира се срещу доплащане. Мултимедийната система пък поддържа възможност за репликиране на външно устройство чрез някоя от платформита Apple CarPlay, Android Auto или Amazon Alexa.

Стандартните екстериорни цветове са осем, но ако те не са достатъчни, клиентите ще имот възможността да доплатят за една от повече от 200 допълнителни разцветки, които са част от програмата за персонализиране на Lamborghini - Ad Personam.

Цените започват от около 250 000 евро.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини