Кирил Петков: Руски агенти са работили срещу отношенията ни със Северна Македония

Това, което разследваме сега на много места и ДАНС работи, е много сериозна руска шпионска диаспора, която се е образувала в България и която виждаме, че работи по много различни интереси.

Това каза пред журналисти в Благоевград премиерът Кирил Петков, цитиран от БТА.

По-рано днес агенти на контраразузнаването и спецпрокурори влязоха в ДАНС и започнаха претърсвания на кабинети на служители, като неофициалната информация беше, че се разследва именно шпионаж в полза на Русия.

"Част от нещата, които са ми докладвали, са, че има руски агенти, който са работили срещу разбирателството ни със Северна Македония и да няма европейско бъдеще за Западните Балкани", подчерта Петков. 

"Имаме няколко такива казуса, което показва, че някой се опитва да подменя българския интерес", добави той.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ve
    Venom
    3 -3
    18:24, 31 мар 2022
    Разследващите са взели записите от камерите за един месец от министерския съвети цар Киро остро е възразил.😍 В момента харвардите са нагазили яко лука с договорите със тези руски олигархи и сега е наред да ядат калая на Мустафата.
  • 2
    Пр
    Прости
    4 -2
    19:53, 31 мар 2022
    Прости управляващи. Лъжци и мошеници !
  • 3
    Ст
    Стрейндж
    2 -3
    21:29, 31 мар 2022
    дали има или не руски агенти няма никакво значение за нашите отношения с Македония, защото те ни мразят, точно като украинците мразят руснаците, а и като тях са една измислена нация, жалко ако "просто Киро" не разбира това, крайната цел е да ни вкарат в казана и да станем мишена на Русия
Последни новини