Шпионски снимки на Audi R8 Clubsport

С около 50 кг по-лек от R8 V10

От Audi продължават да доразвиват предстоящия си олекотен модел R8 Clubsport. Виждат се някои очевидни промени по него в сравнение с дизайна на концептуалния модел, заснет през месец август. 

Тогава той имаше овални отвори на ауспусите в стил RS. Сегашният вариант на автомобила е с дори по-широки кръгли отвори на ауспусите. Наблюдават се за първи път и вентилационни отвори, разположени зад задните колела. Моделът има карбоново-керамични спирачки. Очаква се да е оборудван с обикновена трансмисия и да има повечко мощност. 

Дизайнът на предния сплитер също е малко по-различен. Краищата на калниците са с по-аеродинамична форма. Увеличени са размерите на задния дифузьор. Малкият автоматичен спойлер е заменен с по-широко, фиксирано задно крило. Елементите в интериора са направени от олекотени материали, за да се редуцира масата на автомобила. 

Според информация на източници, близки до немската компания, Audi R8 Clubsport е с около 50 килограма по-лек от стандартната си версия R8 V10 и е със задно предаване. Очаква се продажбите на новия автомобил да започнат в първата четвърт на 2010 година.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини