Набрани са дарения от хранителни продукти за 150 възрастни и крайно нуждаещи се жители на Пернишка област

Набрани са дарения от хранителни продукти от първа необходимост за 150 възрастни и крайно нуждаещи се жители на Пернишка област, които ще им бъдат предоставени за Великденските празници. Инициативата е наречена „Не си сам“ и е дело на шестима млади перничани, сред които и актрисата Луиза Григорова-Макариев. Това съобщи за БТА Симеон Лазаров, един от организаторите на кампанията.

Парични дарения не се приемат, а само дълготрайни продукти като олио, захар, брашно, консерви, боб, ориз, леща, макарони, фиде и др. Организаторите си поставят амбициозната задача да зарадват около 300 домакинства от Пернишко.

Инициативата датира от 2020 г., на реализирането й обаче е попречила пандемията. Към кампанията са се присъединили още доброволци, които ще сортират, опаковат и раздават хранителните пакети. Проявата набира скорост, цели екипи от фирми даряват продукти, посочи още Лазаров.

Постъпили са дарения и от други градове извън Пернишка област. Пакетите ще се раздават на хората през трите уикенда на април, предхождащи Великден.

Продуктите ще се приемат до 12 април по куриер и до 15 април на място в пунктовете.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини