Инициативата „Не си сам“ отново ще подпомогне над 400 нуждаещи се от Пернишко с хранителни пакети за Великден

Над 400 домакинства в нужда от област Перник ще получат хранителни пакети преди великденските празници. За това съобщиха от гражданската инициатива „Не си сам“, която прави кампанията.

Новата великденска благотворителна акция ще разшири обхвата си и броя на пунктовете, където ще могат да се даряват продукти.

„Опитът ни показа, че много често хората откликват да направят дарение в по-малки, локални обекти – кварталното магазинче, залата за спорт, различни места, които човек посещава често. Освен това се фокусираме и към по-доброто разпределение на пунктове на територията на целия град, за което много ни помогна партньорството ни с Lidl, които са наш домакин в трите им обекта на територията на Перник.“, поясниха инициаторите.  

От „Не си сам“ отново набират дарения под формата на хранителни продукти. Сред тях са ориз, леща, боб, макаронени изделия, юфка, олио, сол, захар, консерви, меки сладкиши.

Продуктите ще се приемат през съботно-неделните дни до 26 април в доброволческите пунктове в хипермаркети Lidl в Перник. В кампанията се включват още пет други обекта, обявени в платформата timeheroes.org

Желаещите да дарят, мога също да се свържат за лично предаване на хранителните продукти в склада на инициативата, намиращ се в централната част на Перник.

Търсят се и доброволци, които да помогнат с раздаването на хранителните пакети.

Първата кампания на „Не си сам“ се състоя през април 2022 г. в Перник. Организаторите ѝ участват в подобни инициативи в цялата страна.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини