Допълнителна подкрепа е предоставена на 59 деца в детските градини в Перник

Допълнителна подкрепа е предоставена на 59 деца в детските градини в Перник, съобщиха от общината. Подкрепата е насочена към подобряване нивото на общото моторно развитие на децата, на социалните и трудовите им умения, емоционалното състояние, обогатяването на активния и пасивния речник и др. Допълнителната подкрепа се осигурява от специалисти, назначени в детските заведения.

В 14 детски градини са изградени 16 ресурсни кабинети, два кабинета на психолога, четири логопедични. В детска градина (ДГ) №11 „Знаме на мира“ функционира консултативен кабинет за родители, а по проект „Подкрепа за приобщаване“ е направен и кабинет за сензорна интеграция.

Подкрепяща среда за работа с деца със специални образователни потребности е налична във всички детски градини – технически материали, дидактически средства и пособия, техническо обезпечаване. Достъпна архитектурна среда е изградена в четири детски заведения – ДГ №3 „Пролетен цвят“, ДГ №5 „Вела Пеева“, ДГ №8 „Изворче“ и ДГ „Валентина Терешкова“ в гр. Батановци.

В община Перник функционират 15 детски градини. През учебната 2020/2021 г.  в тях са обучавани 104 деца със специални образователни потребности.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини