Проектът на Общинската стратегия за младежта бе подложен на обществено обсъждане

Проектът на Общинската стратегия за младежта беше подложен на обществено обсъждане. Документът е изработен от експерти чрез директно допитване до младите хора, живеещи на територията на общината. В него са заложени конкретни цели и стъпките за реализацията им за 9-годишен период, а целта е задържане на младите хора и създаване на по-качествена среда на живот за тях.
„Анкетата, в която се включиха над 500 пернишки младежи бе изключително важна, защото проучването подпомогна работата на всички, които участваха в разработването на проекта на Стратегията“, каза секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков по време на обсъждането. Той добави, че обикновено администрациите приемат документи свързани с младите хора без да се допитат до тях и да потърсят мнението им и добрите практики, които младежките организации създават. В Перник решихме да извървим целия път до написването на Стратегията за младежта заедно, за да не бъде тя поредният документ, който ще остане само на хартия. „Идеята ни е не просто да разпишем едни правила, а да работим заедно с КСМП и младите хора на Перник“, заяви Жлябинков.
„Младите хора на Перник казаха, от какво имат нужда и така общината ще може да оползотвори не само свободното им време, но и да подпомогне развитието им“, обясни експертът Радост Раданова. Тя коментира, че младите хора са капитала на Перник и екипът на кмета Станислав Владимиров го е осъзнал.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини