Започна записването за първото състезание по планинско бягане в Трънско

Започна записването за първото състезание по планинско бягане в Трънско „Трън Ултра Рън“, съобщиха на БТА от Трънското туристическо дружество.  То ще се състои на 29 май в сърцето на Краище . Арена на състезанието са четири малко познати български планини: Ездимирска, Парамунска, Любаш и Ерулска. Стартът и финалният пункт ще бъдат в центъра на с. Велиново.

Състезателите могат да избират между три трасета с  различна дължина и трудност. Късото  се нарича „Бягане до върха“ и е 13 км (денивелация +950 м). Средното по дължина трасе е „Четири върха Трейл“ и е 24 км (денивелация +1650 м). Най-голямо предизвикателство е трасето „Десет върха Ултра“ – с дължина 54 км и денивелация +3400 м.

Организаторите от Трънското туристическо дружество гарантират автентична планинска наслада по три уникални трасета в непознат планински регион. „Бягане през открити и много обзорни участъци, по меки пътеки и каменисти отсечки, по стръмни наклони и през полегати горски райони, в диви долини и край притихнали села“, посочват от дружеството. Кулминацията на състезанието са изкачванията на поредица от панорамни върхове.

„Трън Ултра Рън“ се провежда с подкрепата на община Трън.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини