Шофьорите, пътуващи в Западна България, да тръгват с автомобили, готови за зимни условия, препоръчват от Агенцията „Пътна инфраструктура“

Шофьорите, на които им предстои пътуване в Западна България и през планинските проходи, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, препоръчват от Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ).
Сняг вали в участъците на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ в Софийска област, на автомагистрала „Струма“ в област Перник, на прохода „Петрохан“, в областите София и Кюстендил. Троянският проход е затворен за движение на тежкотоварни камиони над 12 тона.
Общо 74 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Обработката на настилките продължава, особено по усойните места, където има предпоставка за хлъзгавост и заледяване. При необходимост в почистването ще се включат и допълнително машини.
Необходимо е шофьорите да карат със скорост, съобразена със зимните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника, предупреждават от АПИ. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини