Затруднено преминаване по Дунав мост 2 и през Ришкия проход

Заради планови ремонти пренасочват движението по Дунав мост 2 от утре, съобщават от дружеството за управление на съоръжението "Дунав мост Видин-Калафат" АД. Ще бъде извършен планов ремонт на дезинфекционно съоръжение на ГКПП "Дунав мост Видин-Калафат" от 13 до 15 май, а движението на превозни средства в района на граничния пункт ще се осъществява в една от двете ленти за движение в посока Румъния към България.

Участъкът ще бъде сигнализиран със съответните пътни знаци.

За последното денонощие през ГКПП Дунав мост 2 са преминали общо 2913 моторни превозни средства. В посока Румъния - България са преминали 1444 МПС, а от България към 1469. Днес отворени за движение са всички трасета посока България - Румъния.

Извънгабаритен превоз ще премине на 13 май през Шуменска област. Очаква се движението от и към Бургас да бъде затруднено. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Три тежкотоварни автомобила, с обща дължина 60 метра, ще преминат през Шуменско в обедните часове утре. Те ще се движат по направлението Ришки проход - с. Веселиново - Смядово и с. Струйно.

Ширината на всеки от тях е 6,40 м. Затова ще бъде осигурено периодично пропускане на автомобилите на възможните за това места, но се очаква движението на моторни превозни средства в посочения пътен участък да бъде силно затруднено, отбелязват от пресцентъра на ОД на МВР - Шумен.

От там призовават водачите, пътуващи утре през Ришкия проход - да бъдат търпеливи, да спазват указанията на пътните полицаи и да не предприемат рисковани маневри.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини