Бойко Рашков за убийците от Антон: Арогантни са, може да предполагаме за "чадър" над тях

Твърде рано е да се каже дали има чадър върху двамата братя от софийското село Антон, които се разследват за убийство. В близките дни вероятно ще изясним и този въпрос, но по арогантното им поведение в населеното място, включително в Пирдоп, включително в полицейското управление, може да предполагаме, че тези лица като че да имат самочувствие на покровителствани. Дали това ще се оправдае като предположение, зависи от нашите бъдещи действия. Това заяви на брифинг министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Жестокото убийство на 28-годишния пастир Иван Доганов в село Антон бе извършено на 6 февруари. Младият мъж, който е баща на 11-месечно бебе, е бил пребит до смърт от крупния фермер Дончо Петров. Аутопсията показала, че пастирът е починал от вътрешен кръвоизлив. По-късно от МВР съобщиха, че е задържан и братът на арендатора - Красимир Петров, а местните жители разказаха, че има пуснати десетки жалби срещу Петрови в полицията и прокуратурата, но без резултат.

Бойко Рашков припомни, че в Антон са изпратени не само полицейски сили, а и Агенцията по приходите и БАБХ, защото ще се проверява изцяло бизнесът на задържаните.

Вътрешният министър каза, че от 2018 г. няма следа от официализиране на финансовата дейност на фирмата, която са притежавали, а е известно, че са имали наета работна ръка, единият от които е станал жертва на убийството.

Рашков отрече да познава задържаните и призова да не се спекулира с измислици, които целят уронване на достойнството и престижа му и този на МВР.

В 16 часа започва заседанието на Софийския градски съд, който ще гледа мерките за неотклонение на Дончо и Красимир Петрови. Прокуратурата поиска налагане на най-тежката - "задържане под стража".

Вътрешният министър съобщи още, че в момента в Карнобат се провежда мащабна полицейска операция. Осъществява се мащабно разследване за измамна дейност, съвместно със спецпрокуратурата. Става въпрос за измами на български граждани по подобие на телефонните измами.

От МВР са взели решение да предприемат подобни мащабни действия в цялата страна, където има прояви на лица, които афишират себе си като извършители на престъпления, за които има данни, че се занимават с престъпна дейност и тероризират местните хора, предупреди Бойко Рашков.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ра
    Рачков
    5 0
    19:38, 10 фев 2022
    Чадъра го държат твоите полицаи.
Последни новини