Младеж стана милионер след като пусна селфитата си като NFT на майтап

Хиляди хора печелят от манията по NFT, която позволява покупка на цифровите права върху произведения на изкуството.

Но тази мания се разраства толкова бързо, че от нея се възползват дори хора, които никога не са планирали да спечелят и стотинка. Такъв е поне случаят с 22-годишния индонезийски студент Султан Густаф Ал Гозали. Той съвсем случайно е спечелил над 1 милион долара (733 500 паунда), продавайки свои селфита като NFT.

Гозали е събрал почти 1000 селфита откакто е на 18 – за видеопроект, наречен „Гозали всеки ден“. Обяснява, че си е помислил, че „може да е забавно“, ако колекционери на NFT купуват снимките му. Но той никога не е очаквал да стане милионер.

Гозали започнал да продава селфитата на сайта за NFT търгове OpenSea през декември.

"Никога не съм си мислил, че някой ще иска да купи селфитата, затова ги оцених само на 3 долара", обяснява той, цитиран от Daily Star.

Известен готвач купил няколко и популяризирал Гозали в социалните медии. След това, повече от 400 души побързали да закупят снимките, на които се вижда до голяма степен безизразният Гхозали, седнал на стол.

Гозали е спечелил толкова много пари, но все още не е казал на родителите си.

Гхозали разказва пред АФП: "Честно казано, все още нямам смелост да кажа на родителите си, те ще се чудят откъде имам пари."

Студентът по компютърни науки, който вече има почти 40 000 последователи в Twitter, редовно предоставя актуална информация за търговете.

След като спечелил парите, индонезийските данъчни власти се свързали с него почти веднага.

Поздравления, Гозали! Ето линк, на който можете да попълните своята данъчна декларация , казват му данъчните власти в съобщение.

"Това е първото ми плащане на данъци в живота ми. Разбира се, че ще го платя, защото съм добър индонезийски гражданин", отговаря той.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини