Гений направи скрипт, който да му върши високоплатената работа, без шефовете му да разберат

Изображение 1 от 2

    Откакто Джетро Тъл изобретява сеялката през 1701 г., работниците по света се страхуват, че автоматизацията ще им отнеме работата и ще ги остави на улицата.

    Това обаче не е задължително да бъде нещо лошо. Благодарение на възможностите на технологиите, можем да накараме автоматизацията да работи в наша полза.

    Такъв е случаят с един ИТ работник, който успешно е създал скрипт, който върши цялата му работа вместо него. Така той прекарва деня в игра на видеоигри и какво ли още не. Скриптът е написан на Batch и Powershell.

    Анонимният потребител на Reddit сподели историята си. Той прибира 90 хиляди долара годишно за това, че работи приблизително 10 минути на ден. Шефовете му нямат абсолютно никаква представа.

    Споделя, че работи в средна по големина правна фирма .Там работата му е да обработва цифрови доказателства за съдебни процеси. Докато е работил в офиса си, ситуацията не била зле, но не и чак толкова розова. Все пак дошли времената на хоум офиса.

    "Това в никакъв случай не беше 8-часова работа, така че през доста от времето се преструвах, че работя, дори в офиса. Тогава се случи COVID и ме попитаха дали има някакъв начин да работя от вкъщи", започва историята си той.

    Приема радушно и след една седмица е създавал компютърен скрипт, който да върши цялата работа вместо него

    „Всеки ден пускам алгоритъма, а после играя видеоигри или правя каквото и да е. В края на деня преглеждам дневниците, за да се уверя, че всичко е минало гладко… и излизам. Реално работя само по 10 минути на ден.

    Известно време се чувствах виновен, сякаш ограбвах адвокатската кантора, но в крайна сметка се убедих, че щом всички са доволни, няма лошо. Аз правя точно това, за което са ме наели, всичко е свършено коректно и навреме. А аз мога да се наслаждавам на живота си. Печалба за всички участници“, уточнява той в социалната мрежа.

    Източник: kaldata.com

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини