Питат Асен Василев за извънредните харчове от 9 милиарда лева миналата година

Изхарчените от държавата допълнително 9 милиарда лева в края на 2021 година са свързани с разходи, одобрени от Народното събрание, а не за любими на властта проекти като изграждане на чешмички или ремонт на покриви и пътища, каза в Народното събрание вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Той отговори на въпрос на народния представител Петър Чобанов относно извънредните харчове от 9 милиарда лева.

Подробна разбивка на разходите беше направена публично миналата седмица в Министерството на финансите, посочи Асен Василев. Парите са ползвани с решения на парламента за социалната система, за помощ за бизнеса, за борба с пандемията и подкрепа на държавната администрация. Част от тези пари ще бъдат дадени през тази година, защото разходите за тях не са могли да бъдат нотифицирани, а някои от мерките за подкрепа на бизнеса ще се изпълняват през тази година, допълни той.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    пенсионерка от аскьой
    3 0
    12:19, 8 яну 2022
    Асенчо,бабин,де ми е увеличението на пенсийката?Толкова приказки изприказва,още с първото дело доказа,че и ти си като всички-все един дол дренки.Явно обещанията са само предизборни атрибути!Засрами се!!!
Последни новини