Избраха спортист на Перник за 2021 г

    Спортист на Перник за 2021 г. е състезателят по класическа борба Айк Мнацаканян, а любимец на публиката е футболистът Божидар Васев. Наградите им бяха връчени от кмета на Община Перник Станислав Владимиров. „Продължавайте да прославяте Перник и България със своите спортни успехи. Ние винаги ще бъдем до вас и ще ви подкрепяме с каквото можем“, каза Владимиров.
    В категория „Най-перспективен млад състезател на 2021 г.“ до 14, до 16 и до 18 години наградите грабнаха съответно Сияна Борисова – състезателка по худ. Гимнастика на СКХГ „Виктория“, Камен Каменов- състезател на Баскетболен клуб „Миньор-2015“ и Андреа Георгиева СК по сумо „Миньор“. Наградата за „Най-малад номиниран състезател“ получи Николай Павлов – състезател на Мотоциклетен спортен клуб „М6 Ямаха Рейситг тийм“, който за крехките си 7 год. вече има зад гърба си Европейска и републиканска титла по мотокрос в клас 50 куб.
    И тази година Спортните специалисти имаха не леката задача да подредят десетте най-добри спортисти на Перник, като избират измежду 23 номинирани, сред които участник на олимпиадата в Токио, световни, европейски и национални шампиони.
    На 10-то място в тазгодишната класация на най-добрите спортисти на Перник е любимецът на публиката според онлайн класацията Божидар Васев – състезател по футбол на ФК „Миньор“.
    На 9-то място спортните специалисти поставиха Теодора Веселинова – бронзова медалистка от ЕП по таекуон-до на спаринг и Държавен шампион по таекуон-до , спаринг и кикбокс за 2021 г.
    На 8-ма позиция анкетираните поставиха Радостин Денков – състезател по волейбол на ВК „Миньор“. Радостин играе в представителния мъжки отбор на клуба и заема 2-рото място с отбора си в Първенството на Висшата волейболна лига.
    Седмата позиция в класацията бе отредена за състезателката на СК „Василена – Перник“ и почетен гражданин на Перник Василена Йорданова която е и вицеевропейски шампион по таекуон-до в дисциплината самозащита в кат. до 52 кг. за 2021 г.
    Александра Накова е спортистът, заел 6-то място. Тя е състезател по джудо и самбо на СК „Кракра“, а 2021 г. и донесе сребро от Държавния личен шампионат и бронз от Държавното лично-отборно първенство по джудо при жените в кат. до 52 кг.
    5-то място на класацията на Най-добрите спортисти на Перник за 2021 г. зае състезателят по джудо и самбо на СК „Кракра“ Ели Влахова. Тя е сребърна медалистка в кат.+78 кг. от Държавното лично първенство по джудо и бронзова медалистка в същата категория от Държавния лично-отборен шампионат при жените за 2021 г.
    И четвъртата позиция бе заета от представител на бойните спортове - Кристиян Борисов, състезател на СК „Тайгър тийм“. За Кристиян 2021 г. беше повече от успешна. Той успя да завоюва две бронзови отличия от Европейското първенство и 5 шампионски титли от Държавните шампионати по таекуон-до ITF.
    Трета в класацията на „Най-добрите спортисти на Перник за 2021 г.“ е бронзовата медалистка от Европейското първенство по сумо за девойки до 21 г. – Михаела Христова.
    Спортист № 2 на Перник за 2021 г. е любимецът на ръгби феновете Веселин Пейчев. Той заема 2-ро място по брой гласове и в он лайн анкетата за „Награда на публиката“, която се провежда за първи път тази година. Пейчев е носител на шампионска титла на ръгби 15 с РК „Валяците“, печели Купа „България“ ръгби 15, вицешампион е на ръгби 7 и в същия формат носител на Купа „България“.
    Наградата „Спортист с увреждане за 2021 г.“ бе спечелена от Росен Седефчев – състезател по лека атлетика и канадска борба на СКИ „Кракра“. Росен е носител на бронзов медал по канадска борба – дясна ръка от Световното първенство в Букурещ, Румъния и е 4-ти на Европейското първенство в Литва в същата дисциплина.
    27-те гласували в анкетата за „Отбор на2021 г.“ поставиха на първо място с актив от 130 т. отбора на Мотоциклетен спортен клуб „М6 Ямаха Рейсинг тийм“, а треньорът на клуба Мартин Тодоров получи и наградата за „Треньор на годината“.

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини