На съд за незаконно държане на акцизни стоки и лъжесвидетелстване

На 01 декември тази година, служители от ОДМВР – Перник претърсили къща в гр. Перник, обитавана от 47-годишен мъж. Намерени и иззети били 318 кутии цигари без акцизен бандерол. Стойността на невнесения акциз възлиза на близо 1 300 лева. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.


На 01 април тази година, пред орган на досъдебното производство при Първо РУ била разпитана като свидетел 36-годишна от пернишкото с. Дивотино. Жената потвърдила неистина, която била документирана. След проведено разследване е привлечена като обвиняема по чл. 290 от Наказателния кодекс и й е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Законът предвижда лишаване от свобода до 5 години.  
За същото престъпление ще отговаря и 22-годишна с адрес гр. София. Момичето потвърдило неистина пред орган на досъдебното производство и Районен съд – Перник. Наложена й е мярка за неотклонение „подписка“.

35 – годишен се изправя пред Темида за управление на нерегистриран мотоциклет.
На 20 юли тази година, в с. Мещица бил проверен мотоциклет „Хонда“ с водач 35-годишен местен жител. Органите на полицията установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Р. България. Мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини