Кметът на Перник иска увеличаване на капитала на болницата и ДКЦ -1

Предложение за увеличаване на капитала на Специлизираната болница за продължително лечение и рехабилитация и на Диагностично- консултативен център1 в Перник е внесъл в Общинския съвет кметът Станислав Владимиров.

За целта община Перник, която е едноличен собственик на капитала на двете общински дружества, ще направи парични вноски в размер на 880 000 лв. за СБПЛР и 100 007 лв. за ДКЦ1.

С увеличаването на капитала на СБПЛР се цели да се стабилизира състоянието й, за да може тя ефективно да осъществява лечебна дейност, включително и на усложнения в резултат на прекарана инфекция от COVID- 19.

Преди 3 години здравното заведение се размина на косъм от продажба заради дългове към НАП и към момента приходите по клинични пътеки отиват за покриване на задълженията.

За нуждите на ДКЦ1 е необходимо да бъде закупена ново поколение рентгенова апаратура, която да осигури най-високо качество и точност на диагностичния процес. Сега здравното заведение ползва рентген под наем.

Средствата за увеличаване на капитала на двете дружества са от одобрените от правителството допълнителни трансфери към бюджета на общината с постановления на МС от 12 октомври и 5 ноември.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини