Molecular: концепт, вдъхновен от атомите

Напоследък се пеят цели оди за простотата в дизайна. Друг е въпросът, че понятията за простота са противоречиви - ако някои възхваляват семплите моноблокове, създателите на този концепт - Tjep Design, пък се придържат към "простата форма на молекулата". Съответно и самото устройство носи красноречивото име Molecular; не можем да отречем, че дизайнът със сензорни бутони под формата на сфери, свързани с нишки, е оригинален, но остава въпросът не е ли твърде чуплива подобна конструкция? 

Естествено, за функционалността на този концепт, създаден за O2, няма смисъл въобще да говорим - поради ограниченото потенциално място за електронни компоненти - зад дисплея, са достъпни само разговори, включване и изключване и писане на текстови съобщения. Дисплеят изглежда прекалено малък, за да е приложим за каквото и да е друго, по същата логика предполагаме, че няма и камера или поне FM радио.

Няма сведения дали O2 са проявили особен интерес към концепта Molecular, но лично ние въпреки прелюбопитния му външен вид не очакваме той някога да стигне до масово производство; максимум някой ден да го видим като аксесоар в някой футуристичен филм...

Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини