Иззеха 50 литра алкохол без акцизен бандерол, нарушител на задължителна карантина

Служители на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘  при ОДМВР Перник установиха и иззеха 50 литра алкохол без акцизен бандерол на МФ на Р България. Петък, следобед в хода на специализирана полицейска операция  по линия на противодействие, превенция и ограничаване на престъпления, свързани с продажба и държане на стоки без акцизен бандерол на територията на град Перник, търговски обект – магазин в пернишкия квартал „Църква‘‘, където не са установени закононарушения. Проверката по случая продължила. Служителите от сектор ПИП претърсили и къща , находяща се на същия адрес. Намерени и иззети  по надлежния ред  са около 50 литра алкохол без акцизен бандерол на Финансовото министерство на Република България, за който има данни, че бил продаван. Работата по случая продължава сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ при ОДМВР Перник.

Три бързи производства са започнати в Перник през  почивните дни. 72-годишен мъж е нарушил задължителната карантина, поставена му от РЗИ във връзка с пандемията от коранавирус. Мъжът с постоянен адрес в гр. Перник. Започнато е разследване по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева.

Шофьор, управлявал  МПС  с 3,63 промила концентрация на алкохол  в кръвта е установен  от служители на 02 РУ - Перник. 50-годишен перничанин е управлявал лек автомобил „Пежо“  с 3,63 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е проверен на 06.11.2021 г.  около 00, 15 ч. на ул. „Рига“  в областния град. Отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

Около 03,35 ч. на следващия ден, в пернишкия квартал „ Църква“, автопатрул на 02  РУ-Перник проверил лек автомобил „Хюндай“ със столична регистрация, управляван от 30 –годишен млад мъж. Оказало се, че  той управлява колата си под въздействието на наркотично вещество - амфетамин. Младежът дал кръвна проба. Задържан е  за 24 часа с полицейска заповед.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини