Huawei ще представят гъвкав смартфон през февруари 2022г.

Гъвкавите смартфони са следващата голяма иновация в индустрията, която заедно с 5G технологията ще доминира предпочитанията на потребителите. Samsung са лидер в производството на устройства с новия форм фактор, но тази пазарна ниша се очаква да е обект на сериозна конкуренция. Huawei също имат амбициозни планове да са фактор при гъвкавите смартфон въпреки санкциите на американското правителство.

Компанията вече е представи няколко модела, сред които Huawei Mate X, Mate Xs, както и новия Huawei Маte X2. Вече се работи над следващият представител на серията, който ще бъде представен през първото тримесечие на 2022г. Според данни на GizmoChina събитието, на което ще видим предстоящото устройство ще е през февруари. Новият модел може да се казва Mate X3, но компанията запазва правото си да избере друго име.

Тук е подходящ момент да уточним, че приблизително по същото време е е премиерата на Huawei Mate 50 серията.

В този контекст няма да е изненадва, ако флагманите от серията бъдат показани заедно със следващия гъвкав смартфон на Huawei. Устройството ще има сензор за пръстов отпечатък в екрана и OLED дисплей произведен от Samsung Display. Самият панел ще увеличи с 20-30% яркостта и се очаква да е базиран на POL-LESS OLED технологията.

Компанията работи над още един смартфон с дизайн, който наподобява Samsung Galaxy Z Flip 3. Компактният модел е възможно да дебютира като Huawei Mate V и почти сигурно ще се захранва от Kirin 9000 процесор с 4G свързаност. По всичко личи, че Huawei ще опитат да се позиционират като по-сериозен конкурент на Samsung в пазара на гъвкави смартфони през 2022г.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини