Кандидатите за президент и вицепрезидент на ДПС посетиха храмове в Кърджали

Изображение 1 от 4

    Кандидатите за президент и вицепрезидент на ДПС Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова посетиха религиозни храмове в Кърджали.

    Те разгледаха първо новата джамия в града. Там те бяха посрещнати от районния мюфтия Басри Еминефенди, който им подари рамкирана снимка на религиозния храм.

    По-късно Карадайъ и Михайлова посетиха и централният храм „Св. Георги Победоносец“.

    „Благодаря Ви, че не подминавате храмовете. Това означава, че сте ваксинирани против злобата и отчуждението“, обърна се към кандидат-президентската двойка на ДПС отец Петър Гарена. В региона живеем единни, не обичаме някой да ни разделя по религиозен признак, подчерта свещеникът.

    Отец Петър Гарена подари на кандидат-президентската двойка икона на Богородица с пожелание за здраве и успех.

    „Да влезе човек в храм, означава да отвори душата си. Благодаря ви за това, че пазите разбирателството и уважението между хората“. С тези думи се обърна към свещеника кандидатът за вицепрезидент на ДПС Искра Михайлова.

    „ Като бъдещи президент и вицепрезидент на РБългария, една от основните ни целите е да работим за съхраняване и популяризиране на историческото и културното наследство на страната ни. Религиозното разнообразие е част от българското културно наследство“, подчерта кандидатът за президент на ДПС Мустафа Карадайъ.
    В Кърджали, като столица на толерантността, заслужава да бъдат видени и църквите, и джамиите. Те могат да станат притегателно място за европейските туристи, които посещават Атина и Истамбул, каза още Карадайъ.

    Кандидат-президентската двойка беше придружена и от кандидатите за народни представители в 9 МИР Кърджали, издигнати от Движението за права и свободи.

    Арда нюз

    Купуването и продаването на гласове е преспълнение!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини