Радомирец е задържан за управление на автомобил след употреба на алкохол, трима се изправят пред съда за кражба

Радомирец е задържан за управление на автомобил след употреба на алкохол.
Вчера, около 19, 00 ч., в гр. Радомир е проверен лек автомобил „Пежо“ с водач 37-годишен местен жител. Алкохолната му проба с техническо средство се оказала положителна – 2, 90 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка и е образувано бързо производство.


На 27 октомври тази година, в радомирското с. Извор бил проверен лек автомобил „Шкода Октавия“ с водач 24-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство за алкохол, уредът отчел 1, 67 промила в издишания въздух. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.


В периода 17-27 март тази година, чрез разбиване на прозорче на къща в гр. Радомир били откраднати 20 кашона плочки „гранитогрес“ и 148 ценни екземпляра книги. След подаден сигнал в РУ – Радомир били предприети оперативно-издирвателни действия. В резултат на непрекъснатата работа са установени и привлечени като обвиняеми трима радомирци, мъже на 19, 21 и 39-годишна възраст. Наложена им е мярка за неотклонение „подписка“ и работата продължава съвместно с прокуратурата.


Престъплението е извършено на 12 август тази година, когато е проникнато в жилището на 41-годишна местна жителка и били откраднати 450 лева. В резултат на проведените множество действия по разследването е установен и привлечен като обвиняем 37-годишен мъж от гр. Брезник. Задържан е в следствения арест в гр. София по друг случай. Работата продължава съвместно с прокуратурата.

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини