Протестиращи блокираха над час пътя Перник - София

Представители на туристическия и ресторантьорския бизнес от община Перник, заедно със собственици на фитнес зали, блокираха малко след 15.00 ч. движението по пътя Перник - София, като спряха движението на светофара при село Драгичево.

Недоволните нямаха разрешение за блокада на пътя, разрешено им бе да протестират в центъра на село Драгичево. Те обаче не спазиха нареждането.

Протестиращите заявиха, че браншът им е подложен на дискриминация и настояха зеленият сертификат да важи за всички, включително работещите в държавните и общински администрации.

Според недоволните зеленият сертификат допълнително утежнява финансовото състояние на бизнеса им, който, според тях, заради скъпия ток и липсата на хора е застрашен от фалит. Протестиращите настояха и в зелените сертификати да се признаят наличните антитела, като посочиха като пример Австрия.

Образували са се дълги колони от автомобили в двете посоки. Към този час е вдигната блокадата на пътя Перник-София.

В продължение на един час и 40 минути недоволни представители на туристическия и ресторантьорския бизнес в община Перник, заедно със собственици на фитнес зали, на светофара при село Драгичево спряха движението между Перник и столицата.   

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини