Перничанин на съд за притежаване на наркотични вещества

В края на 2019 г., служители от Първо РУ проверили лек автомобил „Тойота“ с водач 39-годишен перничанин. Открито и иззето е пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество, реагирало на кокаин. По-късно били претърсени мазета в блока в който живее мъжът. Там са открити и иззети около 38 грама амфетамин и 24 грама марихуана. Привлечен е като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 5 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Двама се изправят пред правосъдието за неплащане на издръжка. Мъже на 43 и 44 години от гр. Перник ще бъдат съдени за неплащане на издръжка на непълнолетните си синове. Единият имал задължение в размер на 48 месечни вноски, а другият на 28. След проведени разследвания са привлечени като обвиняеми по чл. 183, ал. 1 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода до 1 година или пробация.

42-годишен мъж ще отговаря за хулиганство. Престъплението е извършено на 11 август тази година, когато мъжът под влиянието на алкохол влязъл в словесна атака със служител от Социални грижи в гр. Брезник. Поводът бил за това, че детето му било настанено в приемно семейство и той го търсел, но без успех. Привлечен е като обвиняем по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини