Лозан Панов в Хасково: Президентът трябва да обединява нацията

    „Президентът трябва да обединява нацията, да обединява хората“. Това заяви кандидатът за президент Лозан Панов, който посети днес Хасково, където се срещна със симпатизанти.

    Той заяви, че обществото е разделено дори, включително и за Ковид. „Аз отново ще апелирам към всички да се грижим един за друг, да спазваме мерките. Така заедно ще преминем през този тежък период за България. Твърдо съм „за“ зелени сертификати и спазване на мерките. Ако увеличим процента на ваксинираните българи, това ще доведе до онези резултати, които виждаме в другите страни, в които вече отшумява този процес“, заяви Панов, който е върховен административен съдия и бивш председател на Върховния касационен съд.

    Той заяви, че е бил подтикнат да влезе в политиката от недоимъка на институционалност, от недоверие, както в съдебната власт, така и в всички институции.

    „От ВКС добре човек вижда какво липсва на обществото и битката от съдебната власт вече я пренасям на друго ниво, което изисква в по-голяма степен този недоимък да бъде отстранен“, заяви Панов и допълни, че вярва в обединението. Беше категоричен, че би водил борба именно в тази посока, ако евентуално стане президент.

    „Ковид кризата показа, че когато сме разделени, очевидно противопоставянето ни спира. За съжаление загубихме много време. За съжаление сертификатите не се въведоха, когато беше необходимо. Въвеждането на мерки от вчера за днес може само да отчужди хората. Няма защо да им се сърдим, няма защо да ги обвиняваме, че те не вярват. Не вярват, защото нямаше кампания, която да ги убеди, че съхранението на живота е най-важното в този момент“, заяви магистратът.

    Той изказа мнение, че не е необходимо да се увеличават правомощията на президента и дори смята, че ако това стане ще е опасно за една млада демокрация, каквато е в България. Заяви, че президентът трябва да вложи всички сили, за да има редовен кабинет, който да поема отговорност в краткосрочен и дългосрочен план. „Липсата на кабинет, липсата на редовно правителство, означава само задълбочаване на политическата криза“, заяви Лозан Панов. Той допълни, че е влязъл в кандидат-президентската кампания с инициативен комитет, в който няма партийни фигури и хора, които са част от старите репресивни служби. Каза още, че е важно да има едно нормално състезание между кандидатите за държавен глава, да има един сериозен диспут, в който посланията към хората са най-важните, какъвто досега не се е проведен.

    „Без такъв дебат състезанието се обезсмисля. Всеки един трябва да посочи своите политики. Да убеди хората защо смята, че ще бъде по-добрият президент“, каза Панов.

    Днес Панов беше посрещнат в Хасково от кандидатите за народни представители от коалиция „Демократична България - Обединение“, подкрепяща кандидатурата на Панов и кандидата за вицепрезидент на Мария Касимова – Моасе.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини