Подготвя се вторият етап от изграждане на водопроводната мрежа в пернишкото село Ярджиловци

Община Перник е обявила обществена поръчка за изграждане на втория етап от водопроводната мрежа в село Ярджиловци, съобщиха от администрацията. Населеното място е централно водоснабдено от язовир "Студена", чрез водопроводната мрежа на Перник.До момента е изградена 14960 м вътрешна водопроводна мрежа на селото.
По проект на "Водоканалпроект София" ООД през 2006 г. е построен довеждащ водопровод до мястото на бъдещия напорен водоем на Ярджиловци с обем 500 куб. м. Водовземането е извършено от края на Главен клон I от водопроводната мрежа на Перник, преди резервоара за гр.Батановци. Напорният водоем е предвиден да регулира водоснабдяването на Ярджиловци и осигурява нужния противопожарен резерв и ще се реализира във втория етап на изграждане на водоснабдителната система на селото. Освен това ще бъде направен водопровод и на седем улици в Божилова махала, които досега се водоснабдяват от кладенци и сонди.
Осигурени са 600 000 лв. без ДДС.
По този начин всички къщи в селото ще имат питейна вода, коментира кметът Росица Лазарова. По думите й единствено Кръстина махала ще остане да пие вода от местен каптаж, който се поддържа от "В и К" и няма да бъде свързана към язовир "Студена". В махалата живеят около 300 души.
Ярджиовци е третото по големина село в община Перник. Постоянните му жители наброяват 1100, през лятото населението достига 1500

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини