Проф. Герджиков: ГЕРБ е готова да подкрепи моята кандидатура за президент

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков потвърди, че е приел поканата на инициативен комитет да се кандидатира за президент.

"Разговарям с мои приятели от дясното и дясноцентристкото пространство от месеци. През последната седмица разбрах, че ПП ГЕРБ е готова да подкрепи тази кандидатура. Ще разговарям с всички партии. Най-вече с десните и дясноцентристките партии", каза още той.

"Смятам, че мога да бъда полезен именно с това, че имам качествата да олицетворявам единството на нацията. Единствената ми мотивировка в момента, в който политическото и социалното тяло е разпокъсано, да работя за обединението на всички партии и всички българи", смята проф. Герджиков.

Допълни още, че след два дни ще отговори на всичките въпроси около неговата кандидатура, когато обявят инициативния комитет.

Подчерта, че ще приеме подкрепа от всички партии, защото главната му цел е да обединят всички партии и български граждани. "Няма да откажа подкрепа от никого. Смятам, че всички могат да помогнат за това обединение. Амбицията ми е да обединя българския народ", каза той.

Проф. Герджиков коментира още и случаят с Петър Илиев. По думите му той не е приключил. Когато проверката на комисията приключи, ще бъдат предприети съответните действия.

"Не само аз, но и деканът на Юридическия факултет, не знаехме за случая, но не знаехме, че съществува Петър Илиев", допълни ректорът на СУ.

Герджиков открива академичната учебна година. Събитието се състои в Университетската ботаническа градина. Гост на академичната общност е и министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.

Вчера стана ясно, че проф. Анастас Герджиков е приел предложение да се включи в кандидатпрезидентската кампания.

"Приех да бъда издигнат за кандидат за президент на България от инициативен комитет, защото смятам, че в този тежък момент на разделение и противопоставяне имам необходимите качества, за да олицетворявам единството на нацията в съответствие с Конституцията на Република България. Аз не съм политик, не мисля и не говоря като политик, но смятам, че всеки от нас е длъжен в даден момент да се отплати на България за всичко, което е получил от Родината и сънародниците си. Очаквам подкрепа от всички партии и всички български граждани", коментира проф. Герджиков за БТА.

Проф. Герджиков е втори мандат ректор на най-старото висше учебно заведение у нас. За първи път е избран да ръководи Софийския университет "Св. Климент Охридски" на 17 ноември 2015 г. На заседание на Общото събрание през ноември 2019 г. беше преизбран като ректор.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Bg
    BG observer
    25 -18
    10:43, 1 окт 2021
    Не само Герб, но и други мислещи ще те подкрепят, защото искат разкола и хаоса на Радев да спре възможно най-скоро.
    • Ей
      ЕЙЙЙЙЙ
      0 -3
      14:15, 3 окт 2021
      Как не разбрахте ,че и двамата са слуги на задокеанските говеда
  • 2
    Ку
    Кух
    12 -10
    15:26, 1 окт 2021
    Долу Радев и служебното правителство.
  • 3
    3,
    3,14
    14 -9
    16:31, 1 окт 2021
    Герджиков е омотан в корупция още сега!
  • 4
    Ай
    Айде
    9 -10
    21:30, 1 окт 2021
    Герджиков ще загуби , защото е подкрепен от Борисов !
  • 5
    По
    Порчо
    2 -1
    23:23, 3 окт 2021
    Професоре, на света има различни хора. Едните искат да работят, да създават, а другите искат по цял ден да се излежават и да пият бира и ракия. Едни имат морал и искат да са честни, а други искат да крадат, да убиват, да властват над другите. Някои имат чест, срам и страх от Бога, а други са грешници и антихристи. Някои искат да са господари и другите да са им роби, а други се отнасят с уважение към всяка жива твар. Как ще ги обединиш? Смесвал ли си вода и олио? Ама на приказки си голям! Всъщност колко си голям, щом една престъпна и лъжлива мутра те разиграва като марионетка?
Последни новини