НАП проверява 62 фирми в областта с едно наум за високите им касови наличности

Националната агенция за приходите извършва проверки на място в 62 фирми на територията на област Хасково заради нелогично високи касови наличности, съобщават от тукашния офис на данъчната администрация. В цялата страна проверявани са над 2100 дружества. В годишните си финансови отчети за 2019 г. те са посочили, че държат в брой над 100 000 лева. Данъчните инспектори преброяват, описват и сравняват сумите в касите с наличностите, вписани в счетоводните отчети.

Само при 271 от фирмите в страната проверяващите са установили несъответствие за близо 216 млн. лв., съобщават още от НАП.

Наред с контролната кампания на място, общо 11 588 рискови дружества в страната получиха електронни писма или обаждане от Информационния център на НАП. По този начин приходната агенция насърчава фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си документи и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че не всички суми са действително налични в касите им.

Много от дружествата, допуснали технически грешки, са се възползвали от предоставената им възможност, като са коригирали сами данните и са подали счетоводните си отчети отново.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини