ГЕРБ потвърди, че веднага ще върне втория мандат

„Ред е на партиите, които смятат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност. Ред е и Вие да поемете отговорност, господин президент, защото тези партии се сплотиха под вашия юмрук, тук, на площада”. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в началото на консултациите на държавния глава с политическите партии за евентуално съставяне на кабинет с третия мандат.

Атанасова потвърди, че партията й веднага ще върне втория мандат за формиране на правителство, който ще получат като втора политическа сила.

Радев ги призова да поемата ангажимент към важните за обществото теми и да участват активно в дебатите за актуализация на бюджета и да дадат гаранции, че такава ще бъде направена. 

„Не смятам, че трябва актуализацията на бюджета или какъвто и да било друг акт на Народното събрание да бъде обвързван с връчването на мандатите. Мястото на темата за парите в хазната е в парламента, там трябва да водим дебат дали има достатъчно средства. А ГЕРБ остави една финансово стабилна държава”, коментира Атанасова. 

„Относно това каква държава ни остави ГЕРБ – българите дадоха своята оценка. Как се справихте с COVID-кризата личи по това, че хиляди българи изгубиха живота си, умираха в линейките и по стълбите на болниците. Тази криза се отрази и на бизнеса”, отвърна държавният глава.

„Не бързайте с изводите, и сега броят на заразените с COVID-19 и починалите расте. И не търсете индулгенция в решенията на НС за бъдещи действия, справяне или несправяне на евентуално служебно правителство”, каза още Атанасова.

След края на разговорите тя каза, че по време на консултацията е коментиран и казуса с гражданството на служебния министър на икономиката Кирил Петков. „Категорични сме, че трябва да има реакция на президента – той публично трябва да изрази позиция”, каза Атанасова.

Даниел Митов пък призова Петков да покаже "нотариално заверената молбичка за отказ от канадско гражданство със същия ентусиазъм, с който показваше дипломата си от Харвард".

„Къде са спали ръководителите на служби, та не са проверили дали министрите отговарят на всички условия, за да заемат постовете си? Затова ли се бързаше толкова със смяната на шефовете на службите – за да могат да прикриват подобни казуси?”, запита Митов.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    3,
    3,14
    4 -8
    14:09, 17 авг 2021
    Само неуважаващи себе си човекоподобни като Митов... Виж коментара
    • Ти
      ти си по голяч бокук
      6 -2
      16:26, 17 авг 2021
      боклучия виж си тебе си и тогава приказвай„
  • 2
    Пе
    Петров
    6 -1
    18:29, 17 авг 2021
    Боклука е този с черната маска , синята връзка и зелените чорапи!
    • Пе
      Петров,Петров
      0 -3
      22:23, 17 авг 2021
      само може да си на неговото ниво.
    • Пе
      Петров,Петров
      1 -3
      22:30, 17 авг 2021
      поправям се-само може да си мечтаеш ,да си на неговото ниво.
  • 3
    Ко
    Колева
    4 -1
    22:25, 17 авг 2021
    Видя се че президента я обърка яко с проектите си за управление. Господ да ни е на помощ с такива новоизлюпени политици направо от казармата изстреляни във върховете на властта!
    • Що
      Що
      1 -4
      22:33, 17 авг 2021
      го мразите толкова,ами той е от вашия край,трябва да се гордеете с това.Ама човешката злоба и завист край нямат.
    • За
      Защото
      3 -1
      22:44, 17 авг 2021
      е с дребнаво мислене и народа му казва "кокошкарство"! А освен това е и женкар и парясник . С лека ръка си е оставил и отрекъл от жена и син за една фуста на която Р. Радев се пада трети брак.
      И той ли ще е човека с морал и мироглед и тоя ли ще ни оправя държавата ?

Още новини

Последни новини