В Макао всички са тествани, нито един заразен

Здравните власти в китайския град Макао (Аомън) приключиха операцията по тестване на цялото население за коронавирус, без да открият заразени, предаде ТАСС, като се позова на властите на специалния административен район.

"Всички резултати бяха потвърдени днес в 2 часа (18 ч. по Гринуич вчера) и са отрицателни", се казва в изявлението. Общо бяха взети проби от 716 000 души.

На 3 юли в бившия португалски анклав, който е и най-големият хазартен център в света, беше открит случай на заразяване с варианта Делта на коронавируса, засегнал четирима членове на едно семейство. Преди това не бяха открити случаи в продължение на над 400 дни.

Поради опасенията от разпространение на епидемията, властите наредиха тестване на цялото население и временно спиране на работата на всички развлекателни заведения, освен казината. Засега не е ясно кога те ще могат да се върнат към работа.

От началото на пандемията в Макао са открити 63 случая на заразяване, предимно внесени от чужбина, отбелязва ТАСС.
В цял Китай за последните 24 часа бяха открити 96 случая на Ковид-19, спад спрямо 107 случая предишния ден, предаде Ройтерс. 81 от заразените са прихванали вируса на територията на страната, повишение спрямо предишния ден.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини