Пожарите в Анталия взеха жертва

Един човек е починал при пожар в град Аксеки, окръг Анталия, съобщи турският министър на земеделието и горите Бекир Пакдемирли, предаде турската частна телевизия НТВ.

Друг пожар в Анталия - този в град Манавгат, е поставен под контрол. Локализирането на огъня, който пламна вчера по обед, е отнело на огнеборците 21 часа.

Заради пламъците в средиземноморския окръг са били евакуирани жителите на 18 села и квартали, съобщи още Пакдемирли.

В пожара в Аксеки е починал 82-годишен мъж. Десет души са блокирани при язовира Оймапънар. Предполага се, че са местни ресторантьори.

"Не можем да изпратим хеликоптери, но пътят е отворен и ще бъдат прибрани от там", посочи министърът.

Заради пожари са евакуирани и шест села в окръг Адана и 5 села в окръг Мерсин.

Над 60 души са били засегнати от пожара в Манавгат и са постъпили в болница. 57 от тях са вдишали дим, трима са с изгаряния, а двама със счупвания. 51 са вече изписани.

Кметът на Анталия Мухиттин Бьоджек обърна внимание на факта, че пожари са избухнали едновременно на 4 различни места, което според него предизвиква определени мисли и силите за сигурност проучват ситуацията.

В усилията по потушаване на пламъците участват 1 безпилотен самолет, два самолета за борба с пожарите, 19 хеликоптера, 192 пожарни коли и 30 други машини, както и 960 души персонал, съобщи Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации /

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини