Турският Червен полумесец с дарителска кампания в Кърджалийско

Цел на Българския Червен кръст е да работи активно за намаляване на социалната и здравна уязвимости да допринася за повишаване качеството на грижите за нуждаещите се лица.

Вчера в страната стартира кампания за хуманитарно подпомагане на Турския Червен полумесец с подкрепата на БЧК за подпомагане на хора в неравностойно положение, социално слаби, самотни стари хора, деца без родителска грижа, семейства и социални институции в областитеКърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и София.

Кампанията е в партньорство със сдружение „Йешилай България“.

            Началото на кампанията бе поставено от ХалитТаръ - вицеконсул в Генералното консулство на Република Турция в Пловдив,НадирТюлек - ръководител отдел "Европа и Америка" на Турския Червен полумесец , Ахмет Пехливан- координатор на „Йешилай България“ , Жана Чакърова- Шукерска – директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК- Кърджали и Есен Устренска – член на Екип 24. Първи хранителна подкрепа получиха социалнослаби семейства от с. Вълкович, община Джебел, следвани от потребителите на Дома за стари хора и „ХосписЧервен кръст“- Кърджали.

В рамките на инициативата на нуждаещи се лица от всички общини на Кърджалийска област ще бъдат раздадени 600 хранителни пакети, осигурени със съдействието на „Мусан“ ООД.

Жана Чакърова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини