Още двама "местни" влизат в парламента от Девети кърджалиски многомандатен район

След като председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви в ЦИК, че става депутат от Тридесети изборен район-Шумен, петият в листата в Девети многомандатен изборен район Павлин Кръстев заема 4-тия спечелен от Движението мандат в Кърджали. Той е 34-годишен и е от Ардино. Компютърен специалист, работи в частния бизнес. В момента е общински съветник от ДПС в Ардино.

Късметът се усмихна и на Георги Чепишев, втори в листата на „Има такъв народ“ в Девети Кърджалийски многомандатен изборен район. Водачът Васил Георгиев предпочете да стане народен представител от Деветнадесети изборен район-Русе, където бе избран. Там той заемаше втора позиция.

Георги Чепишев е магистър инженер-технолог от УХТ гр.Пловдив Експерт с над 10-годишен опит в енергетиката.

Специализира в разработката и реализацията на проекти в областта на възобновяемите енергийни източници на територията на цяла България, пряко ангажиран с намаляването на въглеродния отпечатък на българската икономика.

Специалист в сферата на дигиталния маркетинг, публичните комуникации и връзки с обществеността. Роден в Кърджали.

Така окончателният списък на депутатите, които Кърджали изпраща в 46-тото народно събрание е: Байрам Байрам, Мукаддес Налбант, Адлен Шевкед и Павлин Кръстев от ДПС и Георги Чепишев от „Има такъв народ“.

Валентина Иванова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини