ЦИК обяви официално имената на избраните за народни представители от 9 МИР

 ЦИК обяви официално имената на избраните за народни представители от Девети Кърджалийски многомандатен район.От Движението за права и свободи са Мустафа Карадайъ,Мукадес Налбант,Байрам Байрам и Адлен Шефкед.От „Има такъв народ” влиза Васил Георгиев.

Ето и кратки визитки на депутатите:

Мустафа Карадайъ е български политик от Движението за права и свободи (ДПС) и настоящ негов председател. Мустафа Карадайъ е роден на 8 май 1970 г. в село Борино, Смолянскa област. Завършва висше икономическо образование в УНСС. Учредител на Академичното дружество на ДПС в град София и член на ДПС от май 1991 г От 2013 г. е народен представител от ДПС. На 24 април 2016 г. е избран за председател на ДПС от IX национална конференция на партията. На 12 декември 2020 г. е преизбран за председател на ДПС от X национална конференция на партията.

Мукаддес Налбант е български политик, заместник-председател на 45-ото Народно събрание. Родена е на 15 март 1958 г. в Момчилград. Дългогодишен преподавател, през 2005 г. става заместник-министър на образованието и науката от квотата на ДПС. Била е също директор на дирекция „Контрол на средното образование” в образователното министерство. На парламентарните избори през април 2021 г. е избрана за депутат от листата на ДПС в Кърджали.

Байрам Байрам е роден на 5 август 1986 г. Завършил е екология и опазване на екосистемите, финанси и педагогика по история и география. Бил е общински съветник в Общинския съвет в Кърджали и председател на комисията по „Икономическа политика” към Общинския съвет. Председател е на Областната младежка структура на ДПС. Бил е народен представител в 45-ото Народно събрание.

Адлен Шевкед е родена на 24 ноември 1969 г. в Кърджали Магистър по икономика, специалност „Финанси”. Работила е като главен счетоводител във фирма, ръководител на банков офис и директор на Районната здравна осигурителна каса /РЗОК/ в Кърджали. Била е народен представител от ДПС от Девети избирателен район - Кърджали в 44-ото и 45- ото Народно събрание.

Васил Георгиев - Магистър от СУ „Климент Охридски„ специалност:„Право“ Магистър Тюрколог - Център за източни езици и култури към СУСА „Д. И. Ценов“ - Свищов, специалност „Валутно-митнически, финансово-ревизионен и данъчен контрол“. Бивш преподавател в Учебния център на Главно управление „Митници“ Бивше търговско аташе на Република България в посолството в Република Турция с ранг първи секретар Изпълнителен директор на голяма международна компания за Република Турция и Северна Македония.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини