Бойко Борисов в Кърджали: Винаги сте ми вярвали, ще ви изведа до победа!

    Винаги сте ми вярвали. Ще ви изведа до победа! Призовавам мюсюлмани и християни към мир и разбирателство. Нашата цел е да опазим демокрацията. Това заяви в Кърджали лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Той говори пред привърженици, препълнили залата на театъра. Бившият премиер бе бурно аплодиран, от хора дошли от всички краища на Източните Родопи.

     Барисов подчерта, че партията му е силна ,защото в нея представителите на всички етноси и вероизповедания са равни. Това се вижда отчетливо в Кърджалийско. При последната си среща с турският президент Реджеп Таип Ердоган са постигнали единодушие ,че българските мюсюлмани са мост на приятелството между двете държави. Бях посрещнат с почести. Подчертахме добрите отношения между двете страни. Коментирахме,че миграционния натиск към българската граница е овладян, благодарение на доброто партньорство,подчерта ораторът.

     Борисов посочи,че в Кърджалийско нов храм не е строен от десетилетия. За първи път при управлението на ГЕРБ се изгради не църква,а цял манастирски комплекс. Ние дадохме средства не само за християнски, но и за мюсюлмански храмове.Вземете за пример ремонтите на джамии в Разград,Пловдив,София. Грижим се и за нашите братя католици. Вече духовниците от основните вероизповедания получават заплата от държавата, наред с педагозите, каза още бившият премиер.

      Борисов подчерта,че благодарение на добрия комшулук в региона навлизат инвестиции. Строят се много заводи, за които ме каните да прережа лентата. Те дават поминък. Но са и символ на стабилност на региона, каза още Борисов.

    Бившият премиер бе категоричен,че ПП ГЕРБ има изключително толерантна етническа политика.

    Борисов коментира политиката на президента Румен Радев. Той посочи, че назначеното от него служебно правителство се е превърнало в предизборен щаб. Служебният вътрешен министър Бойко Рашков се опитва да сплаши членовете и симпатизантите на ГЕРБ. Борисов,каза , че когато се опитват да го сплашат се мобилизира повече. Препоръча го и на присъстващите в залата.

    Не мога да разбера, защо е тази омраза срещу хората на ГЕРБ. Партията им е заседнала на гърлото. Твърдят,че в нея членуват мутри, които трябва да бъдат пропъдени от политиката.Да виждате в тази зала мутри? Мутрите си направиха партии, които воюват срещу ГЕРБ,  отбеляза бившият премиер.

      Избирателите на ГЕРБ са работливи и отговорни хора.Те не са празнодумци. Бойко Рашков се държи като болшевик. Сега му пречи не само ГЕРБ, но и вярата на хората.Ние от 10 години строим храмове за българите, а той видя и в това далавера.Време е да си прегърне дамаджанката и да си ходи, подчерта зам.-председателя на партията Даниел Митов.

      Пред нас стои много важен избор. Работим за победата на демокрацията. Срещу нас са партии като ДПС,партии събрали стари муцуни, в нови одежди. Политически номади, които искат да им повярваме. Това каза областният координатор на ГЕРБ и бивш председател на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя подчерта че партията е изградила много в региона, благодарение на подкрепата на Бойко Борисов. Това се вижда от хората и те го споделят по време на нашите обиколки в областта. Служебното правителство иска да ви прекърши. Но вие сте несломими,затова сте тук,за да ви видят, подчерта Караянчева.

    След официалната част десетки привърженици на ГЕРБ си направиха снимки за спомен с председателя на партията Бойко Борисов.

    Кърджали бг вести

    Платена публикация

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET
    Последни новини