ЕК призовава държавите от ЕС да използват получените ваксини срещу Ковид-19

Европейската комисия призова днес държавите от ЕС да използват ваксините срещу Ковид-19, които са получили. До края на месеца ЕС ще разполага с достатъчно дози, за да бъдат ваксинирани 70 на сто от пълнолетните европейци, отбеляза говорител на комисията.

Той настоя държавите от ЕС да убедят гражданите в ползата от ваксинирането и да положат усилия за постигане на целта за дял на имунизираните. Важно е държавите да работят за постигане на поставената цел, добави говорителят.

Миналата седмица ЕК съобщи, че вече 61 на сто от пълнолетните европейци са получили поне една доза ваксина. Досега в ЕС са доставени над 479 милиона дози и са приложени над 369 милиона

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ду
    Дунарума
    2 0
    00:07, 6 юли 2021
    Наш Стойчо вече взе да бракува ваксините ни, защото им изтича срока на годност.
    Той ако е министър и наистина вярва на ваксините да направи показно как го ваксинират, както Путин и други премиери го направиха показно.
    • Ти
      Ти пак не си разбрал.
      0 0
      12:25, 6 юли 2021
      Ваш Стойчо се набоде. Не е възможно някой да оказва натиск друг да се ваксинира.Ще има пострадали от ваксини и после някой доктор търгаш ще пострада. Пак ще кажа. Това е лично решение. Който го е страх да се боде. Но дали аз ще се бода е мое решение. Тялото си е мое. Защото в противен случай може скоро и с кожени инджекции да ви задължат да се бодете. Заради общото благо.

Случаен виц

Последни новини