Южна Африка отчете рекордни над 26 хил. нови случаи на коронавируса

Република Южна Африка отчита рекорден брой нови случаи на коронавируса. Основното огнище на новия епидемичен взрив е Йоханесбург, а причина за него е новият вариант Делта на вируса, съобщиха здравните власти, цитирани от Асошиейтед прес.

За последното денонощие са потвърдени над 26 хиляди нови случая, а ден по-рано те бяха 24 хиляди, според Националния институт по заразни болести. Така най-високите стойности, достигнати при предишните вълни на заразата, са задминати, а много болници бързо запълват капацитета си.

В лечебни заведения в Южна Африка в момента се лекуват над 13 800 души, а някои болници отменят планови операции, за да освободят места и медицински персонал за новите пациенти.

Официалният брой на жертвите от началото на пандемията надхвърли 63 000, макар че статистиката за нарасналата цялостна смъртност в страната говори за това, че починалите от вируса може в действителност да са над 170 000.

Отчетените в Южна Африка 2 милиона заразени от началото на пандемията представляват над 30 на сто от случаите във всички 54 страни в Африка, сочат данните на Африканския център за контрол и превенция на болестите.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини