За повече забавления мечтаят децата на Първомай

Изображение 1 от 6

    Децата в Първомай мечтаят за още забавления, още детски площадки и пейки в парка – това стана ясно от „дългото писмото“, което те писаха до кмета в събота по време на инициативата на ЦОП – Първомай „Влакче на мечтите“.

    Празникът, организиран от Община Първомай, Соник Старт и ОНЧ "св.св. Кирил и Методий", беше изпъстрен с много песни, танци, рисуване върху тениски и камъчета, проектиране на марки и много снимки. В емоционалния ден се включиха и рокаджиите от Junior band “Nautilus”, детските градини „Марица“, „Осми март“ и „Пролет“, мажоретките на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

    Чрез стихчета деца представиха различни професии. На сцената те бяха придружавани от представители на тези професии - полицай, пожарникар, служител на жп транспорта, медицинска сестра, социален работник, учител.

    Всеки присъствал на празника можеше собственоръчно да запише своята мечта в писмо до кмета. Много от децата пожелаха люлки и забавления, но имаше и мечти за обезпечаване на учебния процес с таблети и компютри; за повече спортни дейности; климатици в детските градини; дори има мечта за център за личностно развитие, в който децата да изучават изкуства, математика и др. науки. Наред с мечтите им, в писмото бяха записани пожелания за здраве, „да няма расизъм и да си помагат повече един на друг“.

    „Трогнат съм от писмото, каза кметът на общината Николай Митков. Благодаря за хубавите пожелания. Изпълнението на не всяка от тези мечти зависи от мен, но обещавам да направя каквото мога, за да растат щастливи децата на Първомай“.

    Съвместната работа на СОНИК СТАРТ, Община Първомай, както и на всички включили се и съдействали за осъществяването на празника, доказа че, когато става въпрос за деца, запрятаме ръкави и работим, а именно за детските усмивки, споделиха организаторите.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини