Към момента МВР не прави проверка на видеозаписа със съветника на президента Пламен Узунов

На този етап няма проверка на видеозаписа със съветника на президента Пламен Узунов, каза пред журналисти в Шумен зам.-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов. Той представи пред ръководния състав на ОД на МВР- Шумен новия директор на Областната дирекция на полицията - старши комисар Владислав Мишев. Досегашният директор ст. комисар Ялчън Расим е преназначен на друга длъжност в МВР.

На друг журналистически въпрос, свързан с разследванията за подслушвания, Катинов каза, че на този етап се работи много усилено по тази тема, с работна група, която е ангажирана ежедневно да докладва какво е извършено. "На етап, на който бъдем готови да ги обявим, ще ви кажем докъде стигнаха и какво има", уточни Катинов.

Преназначаването е "една напълно нормална дейност в нашето министерство, която е съобразена с нашите виждания, с оглед и на една обстановка за свободни и прозрачни избори. Не трябва да се правят някакви аналогии - лоша дейност, дисциплинарни нарушения, злоупотреби и корупция. Това е нещо, което ние сме го премислили достатъчно добре и продължаваме да разчитаме на г-н Ялчън Расим като служител на МВР", каза още Катинов.

Новият директор на ОД на МВР- Шумен Владислав Мишев, който работи от 1994 година в системата на МВР, където е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности, заяви, че няма намерение да прави кадрови чистки в Областната дирекция на полицията. Сред първите задачи пред него са да се запознае със състава на дирекцията, а след това да проведе срещи с областния управител на Шумен и с кметовете на населени места.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини