Мая Манолова: Офисът на "Изправи се.БГ" е бил подслушван незаконно месеци наред

Офисът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" е бил подслушван незаконно месеци наред. Това обяви лидерът Мая Манолова.

Тя внесе искане за проверка в Бюрото за специални разузнавателни средства. Манолова твърди, че разполагат с документи, от които е видно, че подслушването е започнало по време на летните протести миналата година, а по една от преписките на 20 май тази година Специализираната прокуратура е поискала удължаване и е активна и към момента.

По думите на Манолова основанията за подслушванията са подозрение за организирана престъпна група, която цели държавен преврат, но липсват всякакви доказателства:

"Всъщност, от данните, които са изнесени, става ясно, че единственият инструмент, който се сочи от тази група "превратаджии" зад мен, е една пръскачка - една водна пръскачка, с която ще бъде извършен "държавен преврат", ще бъде вдигнато "въоръжено въстание" и ще има бунтове".

Манолова обяви, че ще поиска среща със служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, за да го запознае с документите, а в следващия парламент ще инициира създаване на Анкетна комисия, която да разследва скандала с подслушването.

Тя определи като "добра новина" решението на Софийски районен съд да осъди бившият премиер Бойко Борисов за сумата от 10 000 лева за клеветнически твърдения срещу нея и увери, че ще дари парите за изграждане на детска площадка във Волуяк.

Бившият премиер беше осъден от Манолова за негови твърдения преди балотажа на кметските избори в София, че е правила цитирам "уйдурма с роми във Волуяк". Присъдата не е окончателна и може да се обжалва.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини