Протест срещу Гешев пред Съдебната палата

Десетки хора се събраха на протеста срещу действията на прокуратурата в МВР пред Съдебната палата в София. 

Скандиранията са обичайните за антиправителствените протести от миналото лято. "Гешев е позор, оставка и затвор", викат протестиращите.

Сред тях са Арман Бабикян от Отровното трио и лидерът на "Изправи се" Мая Манолова.

По стълбите и по оградата и върху постаментите с двата лъва пред Съдебната палата са залепени десетки флаери с надпис "Оставка, мутро!". 

"Времената на мракобесието приключиха. Прокуратурата вече не може да е бухалка в ръцете на самодържец", заяви председателят на комисията по ревизията в 45-ото Народно събрание Мая Манолова.

Около 12,30 част от протестиращите влязоха в Съдебната палата и отидоха пред кабинета на главния прокурор Иван Гешев на четвъртия етаж. Кордон полицаи охранява вратата. 

Няма да мръднем оттук, докато не си подаде оставката, заканиха се от "Изправи се! Мутри вън". 

По-късно на същото място ще протестират и поддръжниците на Демократична България, както и инициативата "Правосъдие за всеки".

Излезте на протест в 19 часа в сряда пред Съдебната палата в София, за да подкрепите демокрацията сега. Това призоваха съпредседателите на “Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов във видеообръщение, излъчено във Фейсбук.

Според тях тече широкомащабна операция на прокуратурата за сплашване на хората, които проверяват данните за подслушване на политици от опозицията.

“Пеевски, Гешев и Борисов се опитват да си върнат инициативата и попречат да излезе наяве това, което се е случвало в службите. Да попречат на хората от службите да излязат от режима на страхуване“, заяви Христо Иванов и сравни нахлуването в президентството на 9 юли м. г. със снощното нахлуване в МВР, след като вътрешният министър започна проверка на подслушването.

Според него това е "операция за респектиране, сплашване и запушване на устата“.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    De
    Department of State
    0 0
    22:36, 2 юни 2021
    Инструментът в ръцете на Господ ще получи скоро шут в корумпираният си ***.

Още новини

Последни новини