Иво Димов обсъжда със служебния вицепремиер Атанас Пеканов приоритетите за инвестиране на местно ниво

Днес, кметът на община Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов ще участва в среща със служебния вицепремиер Атанас Пеканов за обсъждане на непосредствените приоритети за ефективно и ефикасно инвестиране на европейските средства на местно ниво. Срещата е предвидена за 15ч. в Министерски съвет, информират от община Димитровград.

По решение на УС на НСОРБ за взаимодействие със служебното  правителство по теми от интерес за общините, Сдружението инициира среща със служебния вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

В отправената му покана за среща, от страна на НСОРБ са идентифицирани три теми за дискусия, както следва:

Финализиране и официално депозиране пред службите на Европейската комисията на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България;

Подготовка на нормативната уредба и програмите с европейско финансиране за програмен период 2021-2027;

Оптимизиране и ускоряване на процедурите по отчитане и възстановяване на средства по общинските европроекти от програмен период 2014-2020.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    АБ
    А бе..
    6 -4
    13:35, 26 май 2021
    Димов, големи четки, голямо лизане. Преди с никой не се съобразявахте, сега голямо обсъждане, голямо нещо. В крайна сметка едно голямо нищо.
  • 2
    И
    И
    2 0
    13:39, 26 май 2021
    в крайна сметка как се казва Петканов или Пеканов?
  • 3
    Ви
    Вицепремиера
    2 -1
    11:27, 27 май 2021
    Вицепремиера си е така Пеканов, но на гербаджиите Плана за развите и устойчивост е много слаб, не са засегнати много дейности, например здравеопазването. Засилено е санирането и строителство на спортни съоръжения по селата. Всичко е замислено само за кражби. Не виждам какво могат да дискутират, освен да предложат подялба на кражбите, но вицепремиера не е от тяхната шайка.

Още новини

Последни новини