Цветът на автомобила ви разкрива какъв човек сте

Психологът Лий Чембърс работи за компанията USwitch, чиято цел е да помага на потребителите със сравнение на цените на услугите в областта на енергетиката, личните финанси и застраховки. Този път обаче неговото изследване е свързано с автомобилите, като той разкри любопитна връзка между цвета им и характера на техния собственик.

Чембърс е на мнение, че изборът на цвят на автомобила може да подскаже много за навиците, а също така и за целите, които си е поставил неговия притежател. Психологът посочва, че някои хора определено търсят внимание от околните и затова избират определена окраска на превозното си средство, докато други правят точно обратното.

Сребристо/сиво

 

Лий описва собствениците на сиви или сребристи автомобили като разумни хора, които поставят практичността пред мечтите. От тях може да се очаква, че държат на думата си. Те са надеждни и се съобразяват с обществените норми, но не обичат да привличат внимание.

Черно
 
Тези, които предпочитат черните автомобили, обикновено са изискани и разполагат със стил. Те са сдържани, умеят да се контролират и се стремят да избягват излишното драматизиране. Черният цвят е вторият по популярност след сивия.
 
Бяло
 
Психологът смята, че шофьорите на бели автомобили, по правило, са маниакално организирани и се стремят към възможно най-висок обществен статус. През последните години белият цвят е трети по популярност след сиви и черния.
 
Синьо
 
Смело може да доверите своята лична безопасност на шофьор на син автомобил, тъй като това определено му е в кръвта. Той също така е и много верен приятел за цял живот. Синьото е четвърто по популярност при новите автомобили.
 
Червено

Водачите на червени автомобили са много чувствителни и обичат да бъдат в центъра на внимание. Те са енергични, водят динамичен начин на живот и обичат да завързват нови запознанства. Това обаче не важи за всички - според Чембърс, тези неща зависят до голяма степен на избрания нюанс на червеното, което е пето по популярност.
 
Златисто

Тези, които обичат златото, обикновено са големи почитатели на комфорта и лукса. Те просто не могат да устоят на кича, който обикновено носи този цвят при автомобилите. Статистиката обаче скочи, че златистото постепенно се превръща в един от основните цветове при избора на кола.
 
Жълто

Едва ли е изненада, че собствениците на жълти автомобили обикновено притежават "слънчева" енергия и винаги се отнасят позитивно към живота. През последните последните години обаче тези хора са все по-малко и затова жълтото постепенно губи популярност, като се смъква чак на девето място.
 
Виолетово
 
Хората, които карат коли в такъв цвят, претендират за оригиналност и уникалност. Те обичат да правят гръмки изявления и да се открояват от тълпата. Популярността на виолетовото също намалява при избора на нов автомобил, но пък в други сфери от живота се случва точно обратното.
 
Зелено

Шофьорите, избиращи "екологично чистия" цвят на автомобила, обикновено водят балансират и природосъобразен начин на живот. Те са стъпили здраво на земята, скромни са и подхождат максимално просто към всекидневието си. Този цвят също вече не е популярен.
 
Розово

Розовият цвят определено е на последно място при избора на автомобила. Тези, които го избират, определено не се опитват да избегнат всеобщото внимание, а точно обратното. Те са жизнерадостни, смели и изобщо не ги интересува, какво си мислят другите хора за тях.
Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини