Николай Митков: „Президентът беше впечатлен от добрата комуникация между Община и бизнес“

Акцентът на Празника на град Първомай тази година беше посещението на президента Румен Радев. След посрещането му, той имаше среща с кмета на общината Николай Митков в неговия кабинет, а след това присъства на тържеството по случай Празника на града, Деня на труда и откриването на майските културни празници. 

Теодора Кирякова: Знак за какво беше присъствието на президента Румен Радев на Празника на град Първомай?

Николай Митков: Знак на уважение към жителите на община Първомай. Самото посещение в Деня на  труда е признание към труда на първомайци, знак на подкрепа към хората на Първомай, знак на внимание и подкрепа към средните общини, каквато е Първомай. Не на последно място е знак и за подкрепа за ръководството на града и общината.

Т.К.: Кои бяха теми, които  обсъдихте с президента по време на срещата във Вашия кабинет?

Н.М.: Разговаряхме за различните проблеми на средните и малките общини като  повече децентрализация на финансите и повече средства за общините за обновяване на инфраструктурата – уличната мрежа и пътища между населени места. Поставих въпроса и за по-голяма справедливост при разпределението на тези средства.

Говорихме и за необходимостта от изграждането на нов мост над река Марица. Знам, че това не е проблем на общината, а на държавата, но тя трябва да го реши в най-кратък срок.

Т.К.: Разговаряхте ли за политическата обстановка и какви са намеренията на президента за служебно правителство?

Н.М.:  Да, разговаряхме.Той изрази надежда за скорошното нормализиране на политическата обстановка, както и надеждата, че партиите ще започнат да разговарят помежду си и ще чуят гласа на своите избиратели. Каза, че се надява на управление, което да мисли повече за хората и за малките и средни общини.

Т.К.: Какво послание остави президентът в  Почетна книга с герба на града върху корицата на град Първомай?

Н.М.: За пръв път от много години беше попълнена и Почетната книга. Щастлив съм, че президентът остави толкова сърдечно послание към гражданите от общината. В книгата написа: „За мен е чест и удоволствие да споделя заедно с Вас празника на Първомай – град с богати традиции и трудолюбиви и почтени българи. Продължавайте все така всеотдайно да съхранявате и развивате славните традиции на този прекрасен български край!

Т.К.: Сподели ли президентът свои впечатления от Първомай, неговите хора и празника?

Н.М.: Беше впечатлен от многото млади хора на площада. Поздрави ни за добрата комуникация на общината с бизнеса и каза, че имаме прекрасен градски парк. След посещението, от Протокола на президентството получихме благодарност за отличната организация.

Т.К.: Кой високопоставен гост да очакваме при следващ повод?

Н.М. :  При едно разумно управление, при което имаме мислещо за хората и малките и средни общини правителство, бих поканил и министър председател.

Снимки от посещението на президента може да разгледате тук.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини